BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОТБОРЪТ НА СЛИВЕН СЕ ПРЕДСТАВИ ДОСТОЙНО НА18-ТА МЕЖДУНАРОДНА УЧИТЕЛСКА СПАРТАКИАДА

Учители от Сливен участваха в 18-та Международна учителска спартакиада, която се  проведе от 30 август до 4 септември. Отборът ни се представи много добре, като зае 5-то място в генералното класиране.Участниците се завърнаха с 6 комплекта медали и 7 купи. Наградите им връчиха служебният министър на образованието Сашо Пенов и председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

В състезанието по футбол те спечелиха златен медал, при смесените двойки от надпреварата по петанк също се окичиха със златен медал. От състезанието по петанк за мъже – сребърен медал, бронз от плуване свободен стил при мъжете, бронз за мъжете и пристрийтбола, бронз при теглене на въже и 4-то място за жени-стрийтбол.

Организатори на събитието бяха Синдикатът на българските учители и Българската работническа федерация „Труд, спорт и здраве“ към Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева изпрати благодарствен адрес до кмета Стефан Радев за подкрепата, която той и Общината оказаха на учителите за участието им в събитието.

„Изключително сме ви благодарни, тъй като вашата съпричастност допринесе тазгодишната Спартакиада да се проведе при висок спортен дух и самочувствие на участниците от Сливен“, пише в благодарствения адрес от Янка Такева.

 

Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!