BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парламентарната шефка – в топли връзки с ДПС

Новата парламентарна шефка Ива Митева, която бе избрана за председател на Народното събрание с мнозинство от над 160 гласа, е била парламентарен сътрудник на ДПС, пише Lupa.bg.

Въпреки че тази част от биографията й не излезе на бял свят, до нас достигна информацията, че тя всъщност е била сътрудник към кабинета на Христо Бисеров, по времето, когато той беше зам.-председател на Народното събрание. Това, разбира се, е техническа длъжност, която не е обвързана с партийна принадлежност, но подхранва слуховете за връзка между партията на Слави Трифонов и тази на Ахмед Доган. По неофициална информацията Ива Митева е сътрудничела на Движението за права и свободи още в 39-ото Народно събрание – от 2001 до 2005 г. 

Иначе почти цялата биография на Ива Митева е свързана с администрацията на Народното събрание. Професионалният й път започва от кабинета на Иван Костов, като през 1998 г. е назначена за експерт в Министерството на правосъдието. Две годни по-късно се озовава в Народното събрание. Оттогава досега Митева преминава през всички стъпала на парламентарната администрация, независимо от това чие е мнозинството в сградата на законодателната власт.

Въпреки това мнозина са убедени, че кариерата й не е случайна.

„Имайте предвид, че тя е от Разград. ДПС си я лансират открай време, от студентските й години едва ли не – първо при Костов, после в парламента… Без силни връзки това няма как да стане”, категорични бяха пред Lupa.bg бивши депутати. 

Още преди година стана ясно, че Виктория Василева от „Има такъв народ” също е свързана с бившия  депутат от ДПС Христо Бисеров. Връзките й с него датират още от времето, когато той е в редиците на СДС. Сега, в рамките на 45-ия парламент, Василева бе избрана за главен секретар на „Има такъв народ”, както и за зам.-председател на НС. 

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!