BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПОБЕДА: ВРЪЩАТ ГОРСКОТО В СЕЛО КИПИЛОВО

Село Кипилово отново ще бъде център на горско стопанство. Очаква се до края на месеца решението да бъде взето от ръководството на ЮИДП – Сливен. Директорът на ЮИДП инж. Мирослав Маринов е човекът, инициирал възстановяването на Държавното горско стопанство в балканското село.

На практика ръководството на ЮИДП – Сливен откликна на стотиците жители на селата Кипилово, Средорек и Боринци, които направиха подписка за връщането на горското.

По този начин хората от балканските села ще спестят пари за отопление през зимните месеци. И българският трибагреник отново ще се вее на сградата на горското в Кипилово.

Sliveninfo научи, че реализацията на идеята е осъществена и с помощта на двама социалисти от Сливен. Иде реч за депутата от БСП Атанас Зафиров и съветника на земеделския министър Деян Дечев.

„Ние занимавахме лично министъра и ръководството на министерството, изтъквайки ползата за хората от балканските села. Радваме се, че много скоро идеята ще бъде реализирана“, каза пред Sliveninfo Деян Дечев.Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!