BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПОСЛАНИЕ ОТ КМЕТА, ЧЕРВЕН КИЛИМ И ПРАЗНИЧНА УКРАСА – ЗА АБИТУРИЕНТИТЕ НА СЛИВЕН

В навечерието на 24 май абитуриентите в Сливен отново предизвикаха радости и вълнения сред близките, приятелите, жителите на града. Тази година всеки от 839–те зрелостници получи малък свитък с послание от кмета Стефан Радев. „За теб вече се отварят нови прозорци към света, тръгваш по пътя си самостоятелно. Развивай ума и талантите си. Не се страхувай, че може да се препънеш. Случва се в живота на всеки. Важно е да се изправиш и да продължиш с още по-силна вяра в себе си. В такива моменти намираме опора там, където сме обичани и очаквани – при родителите, верните приятели от училищните години, в родния град. Сливен винаги ще има нужда от теб и ще те чака“, заявява Радев.

През учебната 2022/2023 година абитуриенти изпращат 12 средни училища, профилирани и професионални гимназии в Сливен. Поредицата от балове започва на 23 май вечерта. И този път те ще бъдат предшествани от дефиле на завършващите ученици заедно с директорите на училищата, класните ръководители, учители. Както винаги, ще има много снимки за спомен. За специалния момент Общината е подготвила изненади.

Шествията ще потеглят от Градската градина – по червен килим и с празнична украса с пожелание „На добър час!“.  Абитуриентите ще преминат по пешеходната зона. Арка от свежи цветя ще ги очаква до сградата на Общината, преди да се отправят към паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци – скъп символ за духа на Града под Сините камъни.
Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!