BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почти 4 лева за кубик вода в Ямболско от септември

, Станимир Петков (Клуб на инвалидите – Сливен)

Чешма

Кубик вода в Ямболска област ще струва близо 4 лева. Поскъпването, което е с около 50 процента, вече е одобрено от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Новата цена на водата се очаква да влезе в сила от началото на септември или октомври, прогнозира управителят на ВиК Ямбол Цветан Съйков.

Увеличението той аргументира:

„От 1 януари досега цените на материалите, които ползваме скочиха двойно. ВиК секторът е в една уникална ситуация. Няма друг бизнес, който да купува материали и да ползва услуги на свободния пазар, и да предоставя услуга на регулиран пазар“.

Най-скъпо кубик вода ще струва в градовете Ямбол и Елхово – 3,96 ст., тъй като в цената е включено, освен довождането и канализацията, и пречистването на отпадните води. В момента за кубик вода в двете най- големи населени места на областта се плащо по 2, 67 лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!