BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПРОЕКТ: „GREENER TOGETHER – GREENER FOR OUR PLANET“. PROJECT NUBER: 2019-1-ES01-KA229-064031

            От 01.11.21г. до 05.11.21г. учители и ученици от Испания, Италия, Румъния, Турция и България проведоха втората среща от Проекта. Домакин на срещата бяха ученици и учители от СУ „Хаджи Мина Пашов“, гр. Сливен. В рамките на 5 дни се осъществха мероприятия и дейности в съответствие с темата и целите на Проекта – опазване на планетата Земя – ограничаване на боклука и неговто рециклиране.

Всеки ден беше наситен с дейности, които показваха алтернативи на екологично поведение и провокираха учениците към креативност в създаването на политики и продукти, съответващи на екологично мислене и поведение.

Срещата в България показа ангажираността на младите хора към екологичните проблеми на света, желанието им да участват в решението на тези проблеми, обмениха се идеи, завързаха се много приятелства. Показхме България, каквото я обичаме и я видяхме през очите на нашите гости.

Целият екип на страната домакин – учители и ученици от СУ „Хаджи Мина Пашов“, гр. Сливен изказва огрмната си благодарност на всички, които ни съдействаха през тази вълнуваща и незабравима седмица – г-н Стоян Марков – зам.-кмет на община Сливен, екипът на крепост Туида,   директора на фирма „ПЛАСТФОРМ“ ЕООД, екипът на фирма отговарящ за м. Карандила, транспортана фирма „Комфорт“ и всички съдеиствали ни за осъществяване на дейностите.

А ние благодарим на ръководството на училището и на нашите ученици, защото вярваме, че бъдещето на планетата започва от вчера! И ще завършим с едно от посланията, изведено през седмицата: „Ако пазете и поддържате чистота, ще срещнете любовта!“

Училищен координатор: Петя Георгиева

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!