BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РАБОТНА СРЕЩА НА СЛУЖБИТЕ ЗА СПЕШНО РЕАГИРАНЕ

Старши комисар Димитър Величков бе домакин на работна среща, касаеща взаимодействието между службите за спешно реагиране и институциите за област Сливен. Срещата е инициирана от Дирекция „Национална система 112” към МВР, като основна тема бе анализът за взаимодействието между службите за първото шестмесечие на 2023 година. Участие взеха директорът на Районен център 112 – Бургас Наталия Миткова, д-р Василиса Симеонова директор на Центъра за спешна медицинска помощ –Сливен, ръководители на структури  и директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен комисар Владимир Демирев, служители към Оперативните дежурни части на ОДМВР-Сливен, ръководители на районни управления и сектори в областната дирекция на МВР.

Старши комисар Величков отбеляза важността на доброто взаимодействие и координация между всички отговорни институции за осигуряване защитата на живота и здравето на хората, опазването на околната среда и имуществото на гражданите.

Районен център 112-Бургас представи данните от анализа за периода 01.01.2023 до 30.06.2023 година за общата работа между телефон 112 и останалите институции. Бяха отчетени резултатите по общини, брой получени и отработени сигнали. Дискутираха се тенденциите, добрите практики и се обсъдиха определени организационни въпроси за постигане на по-висока оперативност и ефективност. От Районен център 112-Бургас отчитат значителен спад в недействителните обаждания, което е постигнато, както с налагане на глоби и санкции от страна на МВР, така и с редица инициативи на районния център за популяризиране на телефон 112 сред определени целеви групи.

Презентирани бяха нови технологии за обслужване на спешните повиквания в Националната система 112, услугата eCall в България, разширената мобилна локация /Advanced Mobile Location – AML/, както и достъпът на хора със слухови и/или говорни увреждания до ЕЕН 112.

Националната система 112 стартира като пилотен проект през юли 2007 година в София, като година по-късно се разширява и днес обхваща  шест центъра за приемане и обслужване на спешни повиквания, които са изградени във всеки от районите за планиране, определени със закона за регионалното развитие – София, Русе, Монтана, Бургас, Кърджали и Варна. От месец август 2008 година Районен център 112-Бургас е основното звено в координацията на службите за спешно реагиране за областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол.Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!