BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само 15 сливналии на протеста срещу новите мерки

Около петнайсет души изразиха несъгласието си с въведените изисквания и ограничения пред сградата на общината днес,. Те държаха плакати с надписи „Ваксината е личен избор“, „Не на зелените смъртификати“ и др. Хората се организират през социалните мрежи и възнамеряват да продължат да протестират и през следващите дни. „Карат ни да се ваксинираме с несертифицирани субстанции, а искат ние да носим сертификат за тях, което е абсурдно.“ Това каза пред репортер на БТА Веселин Димитров, който от профила си във Фейсбук призова за протест. Надежда Маргенова, която е медицинска сестра, подкрепи протестиращите, като подчерта, че тя самата е ваксинирана. Според нея ваксинацията е личен избор и кампания не се прави по време на епидемия.
Около двайсетина души чакаха пред мобилния ваксинационен кабинет, който отвори вчера в района на кооперативния пазар в града. Според търговци на пазара, интересът към кабинета е голям, хората са чакали на опашки и вчера. По-голямата част от тях желаят да се ваксинират, заради ограниченията. По данни на Единния информационен портал през последното денонощие в областта са си поставили ваксини 320 души, като завършен имунизационен цикъл имат 28158 души, с бустерна доза са общо 202-ма. Имунизационни пунктове работят в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Св.Петка Българска“ в Нова Загора.
Репортер на БТА видя, че стриктно се спазва пропускателния режим в магазините в търговските центрове в града. Сериозен спад на клиенти отчитат служителите там.
От областната полиция съобщиха за БТА, че е постъпило заявление за протест срещу „зелените“ сертификати днес от 17.30 часа. Организаторите са предупредили за пешеходно шествие с очаквани 500 участници./ БТА

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!