BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливенските баш-бесепари ще поемат вина… с мезета!

16 дни след парламентарния вот от БСП-Сливен продължават да мълчат. За оставки няма й дума. Гагаузов спокойно си разхожда кученцето по Ларгото, Делибалтов удобно се разболя от коранавирус баш по изборите, за да се самокарантира след тях и да не дава обяснения за съкрушителната загуба.

Защото бесепарите постигнаха възможно най-лошия резултат в Сливенско от началото на прехода. Този път даже нямат депутат от региона, а пак парашутист – солташакът на Корнелия – Атанас Зафиров, който даже и местните му съпартийци – бургазлии, не го понасят. Добре, че екзитполът, който до края на изборния ден сочеше, че втора партия в Сливенско е тази на Слави Трифонов, се оказа съвсем леко грешен, в сравнение с окончателните резултати, че бизнесмените, които управляват местното бесепе като фирмичка за лично ползване и облагодетелстване, още по-голям срам щяха да берат.

Делибалтов от вкъщи няколко пъти написа във фейса, че е с Ковид. Ама дума не обели за загубата.

Дори по време на кампанията, шефът на БСП-Сливен сякаш се бе самоизолирал. Местни социалисти на няколко пъти коментираха, че той не е достатъчно активен или пък вземал неприкрито страната на един от кандидатите.

Зли езици твърдят, че имало и някакъв скандал за някакви пари, ама не ни е работа да човъркаме… Докато не дойде време, де!

Зафиров, егоистично, работеше само за себе си. Тук-там се появяваше с Деян Дечев и твърде рядко с останалите от листата.

Вторият – Деян Дечев, почти не бе медийно активен при най-медийната предизборна кампания за 30 години преход. Затова за мнозина бе голяма изненада, че получи най-много преференции. Как, защо и по какъв начин се е случило това чудо на чудесата, не ни е тема. Засега!

Някак встрани, без почти никаква партийна подкрепа, остана д-р Събина Петканска, която, въпреки всичко, постигна сравнително приличен резултат. Всеки ден, след поне две-три тежки операции, тя се втурваше по предизборни срещи, за да дава рамо на бургаския дебелосерец. Който, по време на кампанията, занимаваше и малкото останали социалисти в областта, с възможно най-скучни и свръхнеактуални теми. Но си замълча, когато излезе грозна поръчкова статия в бургаски сайт срещу Петканска, вероятно поръчана от неин съпартиец и също кандидат-депутат, както предположиха единствените сливенски медии, престрашили се да оповестят и коментират скандала. А най-долното бе, че в пасквила дори бяха публикувани снимки на децата на уважаваната не само в Сливен докторка. Зафиров и за това си затвори очите.

Зафиров, Гагаузов, Дечев и Делибалтов бяха по време на цялата кампания комбина, която носи основната вина за провала на БСП в областта. Всички те са доказани вътрешнопартийни хамелеони. Гагаузов често присъстваше на купони в Пловдив, организирани от най-отявления враг и опозиционер на Нинова – Георги Гергов, а Делибалтов не си харесва лидерката, още откакто снижи в партийната йерархия щерка му.

Дясната ръка на Приватизаторката Нинова – Зафиров, бе /пара/шутиран в Сливен, понеже съпартийците му-съграждани от Бургас хич не го искат, Дечев, който за кратък момент бе депутат в едно друго НъСъ, рискува да играе ва банк и не влезе в новото НъСъ. Гагаузов, който уж показваше безразличие и не особено съучастие в кампанията, всъщност задкулисно работеше за своето протеже Дечев. А Делибалтов най-случайно, баш по изборите, се зарази с коронавирус. И се оказва, че няма извинение към и без това уределия електорат, че всъщност, за провала на БСП-Сливен, няма кой да поеме вината.

Както каза навремето Филип Боков – партията му поема вина само с мезета.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!