BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливенски бизнесмен – бесарабин, дари апартамент в Приморско на новородения Михайло

Украински бизнесмен с голямо сърце дари апартамент в Приморско на първото бебе-бежанец в Бургас – малкия Михайло, който се роди навръх 3-ти март в УМБАЛ „Дева Мария“. Съдбата на детето е драматична.

Майка му Олена, бременна в 9-ия месец, едва е успяла да избяга от бомбардировките в Украйна. Стигнала е до Бургас, а няколко дни по-късно е приета в университетската болница в кв.“Ветрен“, за да роди здраво и много жизнено бебе.

Иван Кирилов се трогнал от историята на бедстващата жена. Той е бесарабски българин. От 20-ина години живее и работи в България, управлява успешен бизнес в Сливен.

Щом чул историята на Олена и Михайло веднага решил – не само да подслони семейството, но и да дари апартамента си в Приморско на бедстващите украинци. Иван днес дойде на изписването на Михайло в УМБАЛ „Дева Мария“, поздрави майката и момченцето.

Майката Олена е в отлично здраве. Вече е спокойна след успешното раждане в УМБАЛ „Дева Мария“.

Флагман.бг!

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!