BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливналийката-новодепутатка Филаделфевс чувала ли е за независима съдебна система?! „Мутри вън!“ или мутри вътре?!

Новоизбраната депутатка от „Изправи се! Мутри вън“ – сливналийката  Валентина Василева – Филаделфевс, която стана народен представител от… София, предлага, заедно с другарите си – протестъри в парламентарната група – Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Мария Капон, промени в Закона за съдебната власт. Те предвиждат съдии, прокурори и следователи да могат да се кандидатират за изборни длъжности, включително и за депутати, ако бъдат издигнати от непартийна или гражданска квота, или се явяват като независими претенденти за НС.

Прясно избраната сливналийка, която не е юрист, а пианистка и преподавателка в детската школа към читалище „Зора“, позволи да я забъркат, рано-рано, в скандал. При това юридически, доста далечен на образованието и професията й.

Валя, както я наричат близките, е съпруга на ръководителя и диригент на смесен хор“Добри Чинтулов“ Георгиос Филаделфевс, грък, живеещ от години в БГ, оперен певец и музикант. Валентина Василева стана известна, след като миналата година влезе в новините с репортажи по националните телевизии как блокира пътища в Сливенско с още 5-6 „протестъри“. В момента тя е национален председател на Единната народна партия на Капон – партията, която е с идентична абревиатура като ЕНП /Европейската народна партия/.

Г-жа Василева може и да е добра на пиано, но трябва да е добра и в трезвото осмисляне на разумните и отсяване на идиотските законови предложения.

Г-жо Василева-Филаделфевс, чували ли сте за независима съдебна власт?

Как си представяте съдии, прокурори да стават депутати от „непартийна или гражданска квота“?

Нали трябва да стават депутати, издигнати от партия или коалиция?!

Друг е въпросът, защо прехвалените дами на правото Мая и Таня са допуснали да стане такава издънка.

За съжаление, „Мутри вън!“ все повече се превръща в „Мутри вътре“!

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!