BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сливналия стана световен вицешампион на щанги при младежите

България спечели сребро на продължаващото в Ташкент (Узбекистан) Световно първенство за младежи до 20-годишна възраст. В кат. 102 кг първият ни представител в турнира – сливналията Васил Маринов, се нареди втори в двубоя и в двете движения, и така откри сметката ни шампионата.

Васко Швейка, както е прякорът му, започна с успех на 165 кг в изхвърлянето, след това се справи и със 170 кг, а в третия си опит за малко не успя на 175 кг. Това го нареди втори в движението, на 5 кг след казаха Рахат Бекболат, а спорът за златото се превърна в епична битка между двамата. В изтласкването Маринов първо вдигна 200 кг, докато азиатецът не успя на 202 кг. Изоставането от първото движение обаче наложи Васил да отиде на 208 кг, които се оказаха непосилни за него до края на състезанието. Същевременно Бекболат се „събра“ и с успех на 202 кг при второто си излизане на подиума си осигури златото. В крайна сметка победа с 377 кг двубой за казаха, сребро за Маринов с 370 кг и бронз за грузинеца Заза Ломтадзи далеч назад с 351 кг.

Васил Маринов е представител на Клуб „100 войводи“ от Сливен с треньор Станимир Колев. На европейското за мъже миналия месец в Москва Маринов записа 167 кг изхвърляне, след това изтласка 200 кг, получи шок на 208 кг, но в последния си опит се събра на същата тежест и така с двубой 375 кг завърши шести в крайната подредба.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!