BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стефан Радев участва в национален форум за бизнеса и местните власти

Konferenciq

Кметът Стефан Радев участва във втората национална конференция „Бизнесът и регионите – Трансформацията“, организирана от Българската стопанска камара и списание BGlobal. Тя разгледа въпросите как компаниите трансформират бизнеса си, за да отговорят на предизвикателствата на Зелената сделка на ЕС и какви са новите възможности, които се откриват пред общините.

Кметът представи идеята за инвестиционна дестинация Сливен-Ямбол като пример за обединяване на ресурси, амбиции и усилия. Той конкретизира, че става въпрос за общ икономически профил на общините Сливен, Ямбол и Тунджа, с който те да бъдат презентирани и да се превърнат в забележима точка на картата на България – за инвестиции, възможности за работа, за по-богат социален и културен живот.

„Представяме готова и структурирана информация на потенциалния инвеститор на какво може да разчита по отношение на броя на населението, извършен е и анализ на работната сила и налична социална инфраструктура за трите общини, както и предимствата, които дава географското разположение“, каза още кметът. Той говори и за локалните възможности на Община Сливен на фона на глобалните перспективи и посоки на развитие.

Това е втората поредна дискусия за влиянието на компаниите върху устойчивото развитие на регионите в България и възможностите на местните власти да привличат инвеститори.

Основните панели на конференцията бяха „Бизнес модели на устойчива трансформация“ и „Регионални модели на устойчива трансформация“.

Участници и панелисти бяха министри от служебния кабинет, висши мениджъри на структуроопределящи за българската икономика компании и финансови институции и представители на местните власти.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!