BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С 20,5 процента спадна заболеваемостта за седмица в област Сливен

Графика: ОД на МВР

С близо 20,5 процента бе намалена заболеваемостта в област Сливен през изминалата седмица в сравнение с предходната, съобщиха от Областния кризисен щаб. В периода от 19 до 25 април бяха установени 214 новозаболели с COVID-19 лица – жители на 44 населени места в четирите общини на областта. Средната им възраст е 55,7 години. Сред новодиагностицираните са шест ученици и деца, акушерка и медицинска сестра от болничната помощ, лекар.

През изминалата седмица са излекувани 396 болни.

За съжаление, починаха 28 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към 25 април заболеваемостта в област Сливен е 264 души на 100 000 души население. Тя остава значително по-ниска от средната за страната – 367,9 на 100 000 души население. В момента активните случаи на коронавирусни инфекции са 742. Под домашна карантина са 1016 души, като близо 500 от тях са били контактни на заразени или са пристигнали от рискови зони. Останалите са болни, чието лечение се провежда в домашна изолация, под наблюдението на личните лекари.

Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция и редовната дезинфекция доказано ограничават риска от разпространяване и заразяване с коронавируса.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!