BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличават данъци и такси в община Сливен

Между 8 и 10 лева на година увеличение на такса смет одобриха общинските съветници в Сливен. Увеличена беше и ставката на данъка за придобиване на недвижимо имущество – на 3 процента, съобщава БНР, .

Кметът Радев обяви, че увеличението на такса смет е съобразено с материалното състояние на гражданите и конкурентните позиции на фирмите в общината: 

„Увеличението за различните зони за града е между 8 и 10 лева за година за апартамент от 65 квадрата. За селата – къща с двор, стопански постройки, летни кухни увеличението също е между 8 и 10 лева на годишна база“.  

По темата за дофинансирането на сметоизвозването по-рано кметът коментира: 

„Това увеличение, което сега предприемаме, което бих определил като минимално, ще донесе два милиона допълнителни приходи на Общината и ще продължим да дофинансираме около два милиона и половина и през следващата година“.  

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!