BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

УЛИЦИТЕ „АЛ. С. ПУШКИН“ И „ПЕТКО Д. ПЕТКОВ“ В СЛИВЕН СТАВАТ ЕДНОПОСОЧНИ

Улиците „Ал. С. Пушкин“ и „Петко Д. Петков“ стават еднопосочни с цел облекчаване на трафика, особено на възлови места – около ОУ „Димитър Петров“ и около Военна болница. Идеята е заложена в Плана за организация на движението в известния като руски квартал в града и е част от Генералния план за организация на движението в Сливен, който се въвежда поетапно.

Планът беше представен на среща с жители на квартала с участието на заместник-кмета Камен Костов, началника на „Пътна полиция“-Сливен гл. инспектор Илиян Николов и Стойко Димитров – инженер, специалист по организация на движението, участвал в изготвянето на Плана.

Присъстващите подкрепиха единодушно въвеждането на еднопосочно движение по двете големи улици, но предложиха да не се въвежда във вътрешните, по-малки улички. Бяха направени две предложения от граждани и те ще бъдат включени в Плана. Първото предложение е еднопосочна да стане отсечка от улица „Стефан Султанов“, която се намира между училището и магазин за хранителни стоки. Там се получава  голямо задръстване и преминаването на леки и товарни автомобили е затруднено. Еднопосочната отсечка ще бъде от ул. „Георги Данчев“ до края на оградата на училището.

Второто предложение на гражданите е да остане двупосочен по участъкът по ул. „Пушкин“ от „Бургаско шосе“ до втората пресечка, преминаваща край оградата на военна болница, излизаща от квартал „Стоян Заимов“. Така ще се улесни достъпът на излизащите от квартала и те ще могат да се включват в движението, както досега.

Главната цел на Плана за организация на движението е повишаване безопасността за пешеходци и автомобили. Експертите имат готовност от днес да започнат да поставят знаци, като процесът ще е поетапен и през първите дни на новата организация шофьорите няма да бъдат санкционирани, съобщи гл. инспектор Николов. Той информира, че с въвеждането на еднопосочното движение по двете големи улици значително ще се улесни преминаването на автомобили, които в града през последните години са се увеличили двойно. Всеки ден се регистрират около 50 автомобила в Сливен, а се прекратява регистрацията на 10 автомобила.
Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!