BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Цената на украсата в Сливен е сред най-ниските, сравними с други областни градове

украса

Във връзка със засиления обществен интерес към коледната украса в града, Община Сливен уточнява, че сравнено със сумите, които са заделили съпоставими със Сливен областни градове, цената е сред най-ниските в страната. Обявената процедура за тази година е за цена до 113 хиляди лева. Сумата ще бъде определена окончателно, в зависимост от общите дейности, които ще се извършат. Тя включва монтаж, демонтаж и закупуване на определени елементи. Цената за монтаж на отделните елементи не се калкулира от Общината. За тези дейности е необходима специализирана техника, както и специалисти електротехници заради високите изисквания за безопасност на съоръженията. Преди обявяването на процедурата Общината извършва проучване и след това всяка фирма може да дава своята оферта. Въпреки възможността да участват повече компании, тази година е участвала само една фирма.

Заради покачващата се инфлация в страната и по света, през последните две години не само цените на коледната украса са увеличени, но драстични увеличения има във всички сфери на живота.

Поставянето на украса за големите празници и особено за Коледа и Нова година има за цел да създаде празнично настроение и да радва всички наши съграждани и най-вече децата на Сливен. Това е политика за надграждане, която следваме последователно от няколко години. Смятаме, че ефектът, който се постига, е добър и имаме изключително положителни отзиви от гражданите и гостите на Сливен за украсата и събитията, които се планират за празниците. Гордеем се, че през последните години Община Сливен не ползва отсечени многогодишни дървета, а украсява празнично посадената пред сградата елха, която вече е 7,5 метра.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!