BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Червените дъбчета в иконома…

Момчета и момичета от десети клас с много любов посрещнаха група червени дъбчета, които ще заживеят в зоната на Професионалната гимназия по икономика в Сливен.

По повод честването на Седмицата на гората 2021 под мотото „Гората е здраве”, Дирекция на Природен парк „Сините камъни” ни подари млади дръвчета – Червен дъб, Quercus rubra.

Група от десетокласници с впечатляващо желание засадиха малките приятели, спазвайки инструкциите на Парка. Пожелаха на малките дъбчета да оцелеят и пораснат, да пазят сянка около беседките – учебни стаи на открито и новия физкултурен салон. Помечтаха и се посмяха, предложиха да се кръстят дъбчетата: Банкерът, Митничарят, Програмистът и Счетоводителката, но когато му дойде времето.

Един шестгодишен фен на ПГИ се вдъхнови и нарисува картина, в която показва какво ще е съотношението между порасналия дъб и триетажната гимназия след време.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!