BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шестима ученици и учител са сред новозаболелите в Сливен

merki

Шестима ученици и учител от различни образователни институции са сред 62-мата нови болни в Сливенска област, диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Карантинирани са класовете на болните деца. Направени са предписания. Епидемиологичните проучвания продължават.

От РЗИ отправиха препоръка към ръководствата на учебните заведения стриктно да спазват изискването за филтър на входа. Родителите да не допускат децата им да посещават часове при наличие, макар и на леки, симптоми. Вместо това да се обърнат незабавно към общопрактикуващия лекар за консултация и лечение.

Част от останалите нови болни са се инфектирали в семейни огнища. Няма регистрирано огнище на работното място.

За съжаление, починаха трима пациенти на възраст 76, 69 и 61 години. Те са с придружаващи заболявания и не са били ваксинирани. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Носенето на предпазни маски за лице, спазването на физическа дистанция и редовната дезинфекция ограничават разпространението на вируса.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!