BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-Р ПЕТЪР МОСКОВ В СЛИВЕН:БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОИСКА ПЕТГОДИШЕН МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ДАНЪКА ЗА ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ

В европейските общества е вече абсолютно ясно, че „Зелената сделка“ доведе до деиндустриализация на Европа и унищожаване на икономиките плюс загуба на конкурентоспособност. Зелените технологии могат да бъдат налагани като икономически ефективни, само ако това е икономически рентабилно. В момента това не е така. Нашето предложение е да бъде постигнато консенсусно решение на българския парламент за това България да предяви иск, там където му е мястото- в ЕК и ЕП за петгодишен мораториум върху данъка на въглеродните емисии, който е данък върху въздуха. Това е решението, трябва да го направим заедно с нашите съюзници в Европейския съюз. Ако една държава няма изобилна, евтина и сигурна енергия, тази държава няма икономическо бъдеще. Това обяви пред журналисти в Сливен лидерът на партия КОД и съпредседател на коалиция „Сина България“ д-р Петър Москов. В пресклуба на БТА застанаха голяма част от кандидатите за депутати на „Синя България“ в 21 МИР-Сливен. Начело с водача на листата адв. Димитър Сяров. В пресклуба бе и Емил Димитров, който е водач на листата в Ямбол и е част от сливенската листа.

Нито един нелегален емигрант не трябва повече да влезе на територията на България. Това е категоричната позиция на коалиция „Синя България“. Наличните мигранти трябва да бъдат екстрадирани и върнати откъдето са дошли. Това трябва да стане с двустранни споразумение със съответните държави, с полиция, армия, ако трябва – със стена.

Украйна беше продадена, изоставена от т.нар. западен свят – нищо учудващо. Заради спокойствието си западният свят продаде Украйна. След Украйна Русия ще има имперски амбиции към страните от бившия Източен блок. За да не сме следващата Украйна, България трябва да инициира среща с всички източноевропейски държави – членки на НАТО за ясно засилване сигурността по източния фланг на НАТО – прибалтийските държави, Полша, Румъния и България. Това решение трябва да бъде наложено ултимативно на целия военен съюз и на целия Европейски съюз. Това е единственият начин ние да защитим собствената си сигурност. Разказът за това, че ние трябва да седим кротко и да не дразним големите или че трябва да разчитаме нашите партньори да ни защитят, е фалшив разказ. Украйна го видя и плаща цената с милиони жертви. За да не сме следващата Украйна, България трябва да инициира тази стъпка. Само тогава ние можем да бъдем сигурни, заяви д-р Петър Москов.

В Сливен лидерът на КОД каза, че страната ни има нужда от посока и от спокойствие, за което е нужно стабилно управление. Според него посоката може да бъде дадена само от едно силно, реформаторско, дясно управление. Само „Синя България“ е гарант за това, е категоричен съпредседателят на коалицията. Лидерът на КОД е убеден, че коалиция „Синя България“ гарантира отстраняването от власт на всяко едно от двете ДПС-та. 4Еденствените моменти , когато България е имала силно управление през последните години са били, когато ДПС не е било в управлението, заяви д-р Москов. Според него възможни партньори на коалицията са структурите на ГЕРБ и Демократична България. „Дали лидерите на тези формации могат да извървят този път, аз не знам“, заяви председателят на партия КОД, според когото в основата за разговора за политика е разговорът за икономика. Коалиция „Синя България“ вижда ръст на икономиката, само ако се поведе радикално борба с голямата политическа корупция. Това може да стане, ако коалицията успее да прокара своите идеи за приватизация на всички държавни предприятие в рамките на една година и отдаване на концесия на строящите се магистрали в рамките на един мандат.

Кандидатът за народен представител от коалиция „Синя България“ Доброслав Иванов призова всички членове и симпатизанти на ВМРО и всички български патриоти да гласуват с бюлетина №16 за коалиция „Синя България“. Той припомни, че един от авторитетите във ВМРО Искрен Веселинов, който е бивш депутат, открито е призовал своите съпартийци да гласуват за „Синя България“.

За Димитър Сяров и останалите участници в листата на коалиция „Синя България“ в Сливен може да гласувате с бюлетина №16

The post Д-Р ПЕТЪР МОСКОВ В СЛИВЕН:БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПОИСКА ПЕТГОДИШЕН МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ДАНЪКА ЗА ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ first appeared on Sliveninfo.

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!