BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ГЛАВНАТА НИ ЗАДАЧА Е ДА ВЪРНЕМ САМОЧУВСТВИЕТО НА КОТЛЕНЦИ

Официалното откриване на традиционния фестивал се състоя на открита сцена, разположена в парк „Изворите“. Гости на събитието бяха народните представители Десислава Танева и Мария Белова, кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, областният управител на Областна администрация Сливен Чавдар Божурски, общински съветници от Общински съвет – Котел,  Стоян Димов, управител на банка ДСК, клон Сливен и Ибрям Мустафов, собственик на болница „Ева“.

„Котел е люлка на българското Възраждане. Котел носи атмосферата и духа на българщината. За осма година нашия град стана домакин на този уникален за България фестивал и аз съм благодарен, че имам удоволствието да бъда негов кмет“, каза в приветственото си слово Коста Каранашев. „Главната задача на мен и моя екип е да върнем самочувствието на местните, затова благодаря на всички ви, че ни подкрепяте всяка година и че сте тук, в уникалния ни градец“, посочи в заключение градоначалникът.

Програмата за деня продължи с посещение на импровизираните села на етносите, демонстрации на килими, техники на тъкането им и концертна програма на читалищни колективи от цяла България.

Обединявайки различните етнически общности под знака на килима, фестивалът на Етносите, багрите и котленския килим е неизменна част от културния календар на Община Котел, като с всяко следващо издание цели да надгражда постигнатото. Тази година празника предлага много изненади за своите гости, като една от  тях ще бъде разкрита и утре в „Сладката къща“.

Първият фестивален ден предложи на своите най-нетърпеливи посетители концерт, поднесен от Невена Цонева и нейния „Баш бенд“, които вдигнаха настроението на всички присъстващи.

Фестивалът на Етносите, багрите и котленския килим ще продължи до 28 юли /неделя/ включително, като този ден е посветен изцяло за детската му аудитория.
















The post КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ГЛАВНАТА НИ ЗАДАЧА Е ДА ВЪРНЕМ САМОЧУВСТВИЕТО НА КОТЛЕНЦИ first appeared on Sliveninfo.

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!