BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МОТО СЪБОРЪТ В КИПИЛОВО, ОБЩИНА КОТЕЛ ВЕЧЕ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В БЪЛГАРИЯ

Ако по-голяма част от годината в Кипилово е тихо и спокойно, то месец юли определено е шумен!

Рев на мотори, кожени якета, каски на главите и голямо сърце в гърдите – такъв беше тридневният дрес код, който наложи мотоциклетното събитие на мото клуб „Лястовица 33“ и Община Котел – Мото събор „Кипилово“ 2024. То се превърна в най-голямото за България и бе посетено от хиляди мотоциклетисти от всички краища на страната, които оживиха с рева на двигателите и ярките цветове на мотоциклетите си местността „Сайганица“.

Тридневната завладяваща атмосфера включваше различни активности. Сред тях бяха: спиращо дъха стънтшоу, почетна обиколка в чест на Георги Раковски и посещения на околни забележителности. Програмата включваше още исторически възстановки, мото игри, музика, бира… всичко това в естествената среда на Кипиловския балкан. Изненади и игри не липсваха и за главните герои на утрешния ден – децата, които с грейнали очи споделяха страстта към машините на две колела на своите родители.

Малко преди вечерните забавления да започнат вчера вечерта, кметът на Община Котел – Коста Каранашев се включи в събитието като поздрави присъстващите. Той  пожела на всички да си прекарат добре, да се пазят и тези дни да оставят траен спомен в съзнанието им.

Концертна програма започна с изпълнения на SinDeed и продължи с групата „Pavlin Manev’s HOPE“. Бандата на Манев вдигна градуса на настроението с най-доброто от репертоарите на световните хеви метъл и хард рок групи и така подготви публиката за срещата ѝ с хедлайнерите на мото събор „Кипилово“ 2024 – група „Сигнал“. Рок легендите изпълниха едни от най-емблематичните си хитове, след което предадоха сцената на музикантите от фолклорен ансамбъл „Еподай“. Пловдивчаните за втора година представиха българския фолклор пред публиката на Сайганица, която с нетърпение очакваше техните виртуозни изпълнения на гайди. Финалът на вечерта бе сложен от DJ Румен и DJ Пенчо Пенчев и тяхното ретро парти.

По традиция точно в полунощ, програмата секна за минути, в които мотористите от цяла България,  почетоха паметта на загиналите си колеги, след което продължи с пълна сила.

В рамките на мото събор „Кипилово“ 2024 (18-21 юли), участие взеха още групите „Aledan“ и „Контрол“. Организаторите на събора и тази година се бяха погрижили на поляната в м. „Сайганица“ да се танцуват нестинарски танци, игри, шоу програми за възрастни и кулинарни изкушения. За доброто настроение на присъстващите, по традиция се грижеше водещият Теодор Койчинов.











The post МОТО СЪБОРЪТ В КИПИЛОВО, ОБЩИНА КОТЕЛ ВЕЧЕ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ В БЪЛГАРИЯ first appeared on Sliveninfo.

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!