BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“: ФОКУСЪТ НИ Е ГРИЖА ЗА МЛАДИТЕ И СТАБИЛНОСТ ЗА ВСИЧКИ

Предизборната кампания на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за Сливен и региона стартира с ясно очертани приоритети и амбициозни цели за бъдещето на областта и страната. Основният акцент в посланията на коалицията е поставен върху задържането на младите хора и създаването на условия за развитие и благосъстояние на всички българи. Кандидатите от листата за Сливенска област подчертават, че качественото здравеопазване, добрите доходи и силната подкрепа за младите семейства са основните стълбове на програмата.

Задържане на младите – приоритет за бъдещето на региона

България няма да поеме по по-добър път, ако всички млади хора я напускат. Затова е изключително важно на 27 октомври да излезем и да гласуваме,“ заяви Красимир Георгиев, предприемач и член на ПП в Сливен. Според него, инвестициите в млади семейства и създаването на по-добри условия за живот ще задържат новото поколение в страната.

Марин Христов, бивш областен управител и кандидат за народен представител, допълни: „Основен акцент в нашата програма е грижата за младите, за младите семейства и за пенсионерите. Ние ще осигурим данъчни облекчения за младите семейства, 100% увеличение на майчинските помощи и увеличение на пенсиите, пропорционално с ръста на средната работна заплата.“

Конкретни мерки за доходите и здравеопазването

Една от основните цели на коалицията е повишаване на доходите и създаване на стабилна икономическа среда. „До 2027 г. средната заплата трябва да достигне 2000 евро, а минималната – 1000 евро,“ подчертава Марин Христов. В подкрепа на младите семейства се предвижда удвояване на данъчните облекчения на дете и помощ при закупуване на първо жилище. Програмата включва и гарантиране на пълно изплащане на майчинството дори при връщане на работа през втората година.

В здравеопазването основният фокус е премахването на доплащанията за хронично болни и безплатни лекарства за деца до 7 години. „Заплатите на медицинските сестри ще достигнат 80% от средната заплата, а на лекарите – 125% от средната заплата,“ заявяват от коалицията. По-добрите условия за медицинските специалисти са от ключово значение за гарантиране на качествени здравни услуги за гражданите.

Подкрепа за бизнеса и стабилност на пазара

Програмата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ включва мерки за стабилност на бизнеса чрез запазване на тавана на цените на електроенергията и поддържане на данъчните ставки без промяна. В същото време, държавата ще продължи да предоставя максимално допустимите помощи за капиталови инвестиции при разширяване на производството. „Трябва да подкрепим бизнеса, за да гарантираме добри условия на труд и достойни заплати,“ подчертава Христо Стоянов, предприемач, собственик на верига ресторанти в Сливен и кандидат за народен представител.

Инвестиции в образованието – ключ към стабилно развитие

Образованието е друг важен приоритет за „Продължаваме Промяната – Демократична България“. „Фонд „Стамболов“ ще осигурява стипендии за студенти, които се ангажират да работят 5 години в България след завършването си“ обяснява Елена Петкова – общински съветник, икономист, предприемач с опит в хранително-вкусовата промишленост и кандидат за народен представител. Това е само част от мерките за задържане на младите таланти в страната.

Допълнително, коалицията предвижда инвестиции в нови детски градини и физкултурни салони, както и подкрепа за учителите, чиито заплати ще бъдат 125% от средната за страната.

Борба с корупцията и защита на демокрацията

Най-големият проблем пред България остава корупцията по високите етажи на властта, която спира развитието на бизнеса и източва ресурсите на държавата“ заявяват от коалицията. Борбата с корупцията остава основен приоритет, защото без ефективна и прозрачна администрация, всички други реформи ще останат непълноценни.

Инвестираме в хората, а не в корупцията. Ще продължим развитието на България, като се погрижим за доходите, здравеопазването, образованието и бизнеса и направим тези промени видими за Сливен и региона“ категорична е Татяна Султанова, народен представител и водач на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Сливен.

На 27 октомври те призовават гражданите на Сливен и региона да гласуват за промяната, която ще осигури стабилност и развитие за всички.

Номерът на коалицията ПП-ДБ в изборните бюлетини е 26. 

Прочетете повече информация за всеки от кандидатите на https://promeni-sliven.bg/ 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.




 

The post „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“: ФОКУСЪТ НИ Е ГРИЖА ЗА МЛАДИТЕ И СТАБИЛНОСТ ЗА ВСИЧКИ first appeared on Sliveninfo.

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!