BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПЪРВИ КОМЕНТАР: Борисов каза дали ще подкрепи проф. Герджиков за президент


Бойко Борисов отиде на изложба на Вежди Рашидов. Очакваме да чуем дали ще коментира кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, предаде тв Евроком.

„Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек. Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край“, каза Борисов.

„Не вярвам, че Радев може да каже тези неща. Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури – на Дончев, на Митко Николов. Преди 10-ина дена дойде Краси Велчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков“, разкри той.

„Радев не е такъв смелчага, та да казва, че се крия. Много са страшни с Бойко Рашков. Само да внимава какво му казва Деси, че там е по-друга ситуацията“, коментира Борисов.

„На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Гердижков е ректорът на ректорите. Какъв по-голям обединител може да се намери? Приемаме, че Радев е прав, излизам аз и разделяме народа. Това ли търсим или търсим човек, който може да ни събере всички заедно“, попита лидерът на ГЕРБ.

По думите му Радев през цялото време се изявява и като диктатор, и като президент, и като управляващ.

Той категорично заяви, че партията ще подкрепи проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ сам ще определи своят вицепрезидент.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!