BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СТЕФАН РАДЕВ: ВАЖНО Е ДА ПРИВЛИЧАМЕ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ХОРА, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ИЗКУСТВО

Петъчната вечер се превърна в истински празник за сетивата в обновената галерия „Май“. Скулпторът Цветан Цветков откри юбилейната си изложба „Черно и бяло“, а кметът Стефан Радев беше специален гост на събитието. Той пожела на добър час на експозицията и на артиста и коментира, че е важно повече млади хора да се интересуват от култура и изкуство.

„Искам да благодаря за това, което правите. Всяка една изложба е богатство за нашия град. Сливен е място с богата култура и е важно всички да полагаме усилия да поддържаме това ниво и да привличаме повече млади хора, които да влизат в галериите, в концертните зали и театрите – въобще в пространствата, в които се твори изкуство. Поздравления за всички, които се занимават с тази дейност!“, заяви Радев.

От своя страна авторът Цветан Цветков  благодари на кмета, че е уважил изложбата и обясни, че произведенията са свързани със символиката, с борбата между доброто и злото.

Роденият в Сливен творец е завършил Художествената гимназия в Троян, специалност „Керамика“. Дипломира се със специалност „Скулптура“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Член е на Съюза на българските художници. Автор е на редица скулптурни паметници,  удостояван многократно с награди от национални конкурси.

Изложбата „Черно и бяло“ ще остане в галерия „Май“ до 23 август.





The post СТЕФАН РАДЕВ: ВАЖНО Е ДА ПРИВЛИЧАМЕ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ХОРА, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ИЗКУСТВО first appeared on Sliveninfo.

Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!