BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

1 114 са болните с COVID-19 в област Сливен

covid

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област в момента са 1 114, съобщиха от Областния кризисен щаб. Повечето от тях са в община Сливен – 803, като 642-ма са болните от Сливен, останалите са от 31 малки населени места. Повече от десет болни има в Селиминово, Самуилово и Жельо войвода, а в Тополчане заразените лица са 25.

В община Нова Загора болните са 208 – 117 от тях са от града, останалите – от 25 населени места, като в Езеро, Караново и Стоил войвода има по 10 – 12 положителни за заболяването лица.

В община Котел в момента боледуват 60 души – жители на 13 населени места. 16 от тях са от Ябланово, 14 – в Котел.

В Твърдица има 25 болни, още 18 души са заразени в четири населени места.

Заболяването обхваща всички общини в Сливенска област. Средната заболеваемост достигна 508 души на 100 000 души население и Сливенска област вече е оцветена в тъмно червено на COVID-картата на страната.

Новите случаи, диагностицирани на 6 октомври, са 82. Сред тях са 7 учители от Сливен и общината, 1 учител от детска градина в Нова Загора, 4 ученици от Сливен. Карантинирани са класове и контактни лица. Епидемиологичните проучвания продължават.

Няма заболели лекари и друг медицински персонал. Няма огнища на работното място.

За съжаление, починаха петима неимунизирани пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания, на възраст от 68 до 83 години. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента под карантина като болни или контактни на болни са над 2 300 жители на областта. Хоспитализирани са 213 души.

Заради усложнената обстановка в момента се изготвят допълнителни противоепидемични мерки. Областният кризисен щаб отправя настоятелен апел за избягване на масови събирания и струпвания от хора, за правилно носене на предпазните маски, спазване на физическа дистанция и редовна дезинфекция.

Източник: Сливен ДНЕС и УТРЕ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!