BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

1 185 СА БОЛНИТЕ, НАД 2000 ДУШИ СА ПОД КАРАНТИНА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

1 185 са болните с COVID-19 в област Сливен. Над 70 процента от тях са жители на община Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

507 души от общия брой заболели са диагностицирани през изминалата седмица или с близо 5 процента в повече в сравнение с предходната. Средната им възраст е 51,6 години. Заболеваемоста в областта се увеличи на 542,7 на 100 000 души население. Сред заразените са 24 ученици и 12 учители и непедагогически персонал от различни училища, съобщиха от РЗИ. Карантинирани са класове и контактни лица. Дадени са предписания. Заболели са още двама лекари, медицинска сестра и санитар от различни лечебни заведения. За първи път от началото на епидемията има заболял бежанец от Регистрационно-приемателния център в новозагорското с.Баня.  Предприети са необходимите мерки. Епидемиологичните проучвания продължават.

Под карантина са 2 082 души, като 41,1 процента от тях са болни, които провеждат лечението си в домашни условия, под наблюдението на личен лекар. Останалите карантинирани са контактни на заразени или пристигнали от рискови зони.

В периода 4 – 10 октомври са излекувани 299 души.

За съжаление, починаха 29 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Областният щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Щабът призовава гражданите да спазват влезлите в сила противоепидемични мерки. Носенето на предпазни маски, редовното миене на ръцете, спазването на физическа дистанция и избягването на струпвания от хора ограничава разпространението на вируса.

Забележка: Графиката е на ОД на МВР- Сливен.

Източник: Sliveninfo

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!