BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

5000 НОВИ ДРЪВЧЕТА БЯХА ЗАСАДЕНИ ОТ НАД 100 ДОБРОВОЛЦИ В ЗАЛЕСИТЕЛНАТА АКЦИЯ, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ЮИДП И ГОРАТА.БГ

На 20 ноември /събота/ над 100 души от областите Сливен и Ямбол, както и други краища на страната, взеха доброволно участие в засаждането на горско плодни дръвчета край с.Камен. Всички предвидени 5000 фиданки от видовете махалебка, киселица, дюля и джанка бяха засадени успешно, с професионалното съдействие на служители от ДГС Сливен и Югоизточно държавно предприятие.

„Това бе първа съвместна акция по залесяване, организирана от предприятието и Гората.бг, но със сигурност не и последна! Ентусиазмът и енергията, с които дошлите доброволци се включиха в залесяването, са гаранция, че ще продължим да даваме възможност на всички желаещи да се доближат и запознаят с лесовъдската дейност, както и да дадат своя принос в увеличаването на българските гори.”, заявиха от ръководството на ЮИДП.

Те припомнят, че ЮИДП ДП Сливен залесява между 1,5-2 млн. дръвчета на близо 4000 дка всяка година, като полага грижи за тяхното отглеждане в продължение на 3 до 5 години след създаването им. През есента на 2021 г. и пролетта на 2022 г. ще бъдат засадени общо 1 450 000 бр. широколистни /цер, зимен дъб, благун, червен дъб, акация, обикновен явор, сребролистна липа и др./ с открита коренова система, 115 000 бр. контейнерни фиданки от иглолистни видове и 90 000 тополи.




Източник: Sliveninfo

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!